Societat 16/05/2022

L'Ajuntament de Palma vol ser 100% renovable el 2030

Per aconseguir-ho, proposa instal·lar diverses plantes de biogàs, fotovoltaiques i hidroelèctriques, per un pressupost de 106 milions d'euros

ARA Balears
1 min
L'Ajuntament de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma vol aconseguir la seva pròpia descarbonització per al 2030, mitjançant la instal·lació de diverses plantes de biogàs, fotovoltaiques i hidroelèctriques, per un pressupost de 106 milions d'euros.

Segons ha explicat en una roda de premsa el batle de Palma, José Hila, aquest és un dels projectes que el Consistori ha presentat al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, amb la intenció de finançar-lo amb fons europeus.

Aquest projecte rep el nom de Palma Renovable i té l'objectiu d'assolir que l'Ajuntament, que a través dels seus serveis i entitats consumeix el 20% de l'energia de tot el municipi, funcioni al 100% amb energia renovable.

Independència energètica

A partir d'aquesta iniciativa, que generarà uns 80 llocs de treball, Hila ha assegurat que la factura energètica del Consistori baixarà uns 10 euros, un fet que li proporciona independència energètica davant l'actual situació geopolítica.

Per aconseguir-ho, s'instal·larà una potència de 60 megawatts (MW) d'energia renovable per generar 120 gigawatts per hora (GWh) a l'any, amb una capacitat d'emmagatzematge que fregarà els 24 MW, segons Hila.

Per altra banda, per un pressupost de 33 milions d'euros, també ha proposat al govern estatal instal·lar 2.000 punts de recàrrega de vehicles elèctrics en unes 50 ubicacions repartides pel municipi per fomentar la mobilitat elèctrica.

El regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, cadascuna de les 50 estacions de recàrrega tindria una mitjana de 40 punts de recàrrega, vuit dels quals seran del tipus M4, de 50 quilowatts (KW,) i la resta del tipus M3, de 22.

stats