Societat 06/10/2021

L'Ajuntament de Palma reforçarà l'enllumenat d'algunes zones per fer-les més segures per a les dones

Els dos nous contractes incorporen per primera vegada la perspectiva de gènere

1 min
Un carrer de Palma buit de gent després de l’hora del toc de queda, que  actualment comença  a les 23 h.

PalmaEl nou contracte d'enllumenat públic per als pròxims quatre anys que ha adjudicat l'Ajuntament de Palma aquest dimecres a les empreses Citelum Ibérica SAU i Urbia incorpora per primera vegada la perspectiva de gènere. L'acord preveu reforçar la il·luminació entre edificis, centres escolars i aturades, tant de bus com de taxi, per fer-les més segures per a les dones, segons ha explicat la tinent de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, en una roda de premsa.

"Totes coneixem les dificultats, els temors i els riscos que suposa per a moltes dones haver de passar per zones fosques o mal il·luminades en tornar després de la feina, anar a un sopar o simplement sortir a córrer", ha comentat l'edil. El departament que dirigeix ja treballa per identificar quins llocs de la ciutat tenen més deficiència de llum. De moment, ja s'ha recopilat informació sobre itineraris que fan habitualment diverses dones que treballen com a netejadores a cases per estudiar-ne les mancances, segons ha informat el Consistori en un comunicat.

Els contractes també preveuen incorporar fanals instal·lats a les façanes dels edificis, una vegada s'acordi amb les comunitats de veïns. L'objectiu és eliminar fanals de carrer per millorar l'accessibilitat de les voreres. Enginyeria ha adjudicat un contracte de 23.061.262 euros per fer el mateix als districtes Nord, Llevant i Platja de Palma. Cort preveu finançar fins a 12,8 milions dels dos contractes amb els fons europeus.

La regidora també ha afirmat que gairebé el 90% de Palma serà energèticament eficient gràcies al desenvolupament dels dos contractes. El consum actual anual d'aquest conjunt d'instal·lacions és de 21,26 GWh, amb una potència instal·lada de 4,86 MW, segons dades de l'Ajuntament.

stats