Societat 19/01/2021

L'Ajuntament de Palma rebutja una petició per ampliar un local de joc i apostes esportives a Foners

Cort demana al Govern si la sala pot fer els canvis estant a menys de 100 metres d'un parc infantil

K. O.
2 min
Una sala de joc.

PalmaLa Junta d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha retirat de l'ordre del dia una petició per ampliar un local de joc i apostes esportives al barri de Foners. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat en una roda de premsa que cal demanar a la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius si la sala pot fer aquests canvis estant a menys de 100 metres del parc infantil de les Veles. A més, volen saber si la petició és compatible amb la suspensió de llicències aprovada pel Govern a principi de l'any passat.

"Tenim la sospita i volem que se'ns aclareixi que això es pugui convertir en una ampliació; quan la Conselleria ens hagi respost continuarem la tramitació de l'expedient", ha comentat l'edil. En tot cas, ha deixat ben clar que l'equip de govern s'oposa a la "proliferació" de les sales de joc i per això ha dit que cal activar els mecanismes necessaris per evitar-ho. La intenció del Pacte és "reduir l'activitat a la mínima expressió".

La proposta d'ampliació va quedar paralitzada en la darrera junta, el 5 de gener, segons ha explicat en un comunicat la Federació d'Associacions de Veïns de Palma. L'entitat, que forma part de la junta, va manifestar el seu rebuig i aquest dimarts ha reiterat que els jocs d'atzar i les apostes són "una vertadera xacra social per a la societat palmesana del segle XXI". També destaquen que Palma és una Ciutat Amiga de la Infància, un argument més per rebutjar l'ampliació propera al parc.

Neus Truyol ha recordat que el nou Pla General d'Ordenació Urbana de Palma establirà límits contra aquestes activitats. De fet, el ple de Cort va aprovar una modificació per introduir-hi limitacions urbanístiques amb l'objectiu d'evitar que s'obrin sales d'apostes a prop d'escoles i centres esportius, culturals i d'oci juvenil. La proposta preveia reduir de manera "dràstica" la densitat i la distància dels locals respecte de les zones residencials.

stats