Societat 18/03/2021

Cort obliga els locals del carrer 'del Jamón' i de la 'Cervesa' a delimitar físicament les terrasses

La mesura pretén evitar que els clients dels coneguts com a 'biergarten' consumeixin alcohol a la via pública

1 min
El carrer 'del Jamón' de l'Arenal completament buit.

Els 'Biergärten' –espais on es fan festes de la cervesa– del carrer del Pare Bartomeu Salvà, més conegut com el carrer 'del Jamón', a l'Arenal, hauran de delimitar les terrasses físicament per a evitar que els clients envaeixin la via pública i es consumeixi alcohol en la via pública. Així ho estableix la Zona d'Especial Intervenció Turística (ZEIT) aprovada aquest dimecres per la Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma. La mesura també afecta els locals del carrer de 'la Cervesa'.

La figura forma part de l'Ordenança reguladora d'usos cívics dels espais públics i s'aplica des del 2019 a diferents zones del municipi entre el 1r d'abril i el 30 de setembre les 24 hores del dia i tots els caps de setmana. La normativa estableix multes de fins a 3.000 euros per a les infraccions molt greus.

Les ZEIT també prohibeixen la venda, la publicitat i el consum d'alcohol a menors d'edat i a la via pública, i s'aplica al passeig Marítim, al centre de Ciutat, al carrer de Joan Miró i a la Platja de Palma. En aquesta zona tampoc es permet la publicitat amb fulletons per evitar que embrutin la via pública. A més, en el carrer de Joaquim Verdaguer de l'Arenal els locals d'oci nocturn i de restauració que venen menjar ràpid que els clients solen consumir a la via pública tampoc no poden oferir aquest servir.

D'altra banda, la Junta de Govern també ha aprovat l'adjudicació del contracte per a la modernització de l'enllumenat de la primera línia de la Platja de Palma per un import de 43.120 euros, segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i portaveu de Cort, Alberto Jarabo.

stats