Societat 29/12/2020

L'Ajuntament de Palma ampliarà la zona ORA per a l'any 2021

Aquest projecte suposarà la renovació i implantació de nous sistemes de control

1 min
El 'multa car' que s'ha presentat aquesta setmana.

L'Ajuntament de Palma està fent feina per fer una ampliació de la zona ORA de la ciutat a partir de l'any que ve, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat el Consistori a l'ARA Balears. Tot i que des de l'Ajuntament asseguren que encara no estan definides les zones concretes on es durà a terme aquesta ampliació, Última Hora explica que aquesta ampliació afectarà una segona línia de les Avingudes.

Segons el Consistori, es tracta d'un projecte que està dins dels acords de Govern i expliquen que no està previst fins a final del 2021. Aquesta ampliació suposarà la renovació i implantació de nous sistemes de control i aquesta setmana ja s'ha començat a fer la prova pilot amb un visual car que facilitarà la tasca de vigilància als agents de l'ORA.

Aquest vehicle té quatre càmeres amb infrarojos de reconeixement d'imatge que actualment poden arribar a llegir el 95% de les matrícules de la zona ORA fins i tot en absència de llum, segons explicava l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

A més, segons Última Hora, s'hauran de renovar les 400 màquines, ja que hauran d'estar connectades amb el multa car. Aquest projecte, que s'ha presentat al consell de la SMAP, té un pressupost de tres milions d'euros.

stats