Societat 02/07/2021

L'Ajuntament de Palma ha donat 6,7 milions d'ajudes socials enguany, un 38% més que el 2020

En sis mesos l'Àrea de Benestar Social ha arribat a 5.691 famílies, segons ha informat el Consistori

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Palma

PalmaL'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha donat 6,7 milions d'euros d'ajudes socials durant la primera meitat d'enguany, una xifra que suposa un increment del 38% respecte del 2020, quan es facilitaren 4,8 milions en el mateix període de temps.

Durant els primers sis mesos de 2021 les ajudes s'han atorgat a 5.691 famílies, segons ha explicat aquest divendres en una roda de premsa la coordinadora de Benestar Social de Cort, Catalina Trobat. L'any passat se'n beneficiaren 7.099 famílies, però Trobat ha apuntat que la reducció es deu al fet que amb l'aixecament de l'estat d'alarma i la progressiva recuperació econòmica ha permès que moltes famílies deixin de necessitar ajuda de Cort.

En tot cas, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha dit que les xifres posen de manifest que la vulnerabilitat "es cronifica", i per això "seguim i seguirem estant devora la gent que més ho necessita". Per arribar a les famílies des de l'àrea s’han gestionat 22.996 ajudes, 4.282 més que l’any passat, la qual cosa suposa un increment del 22%.

Tot i que enguany s'han tramitat més ajudes que el 2020, s'han ajudat menys famílies que en termes interanuals. Això s'explica perquè durant el confinament es va fer front a una contenció puntual de les ajudes concretes. La crisi sobrevinguda va fer que més famílies necessitassin una ajuda puntual, i amb la recuperació progressiva han deixat de requerir-la. En canvi, les famílies que s'atenen ara són les que es troben en situació de vulnerabilitat. Pel que fa a la tipologia de les ajudes durant els primers sis mesos de 2021, el 41% de les atorgades han estat per a suport a l'habitatge, amb una inversió de 2.752.000 euros.

stats