Societat 22/01/2019

L'Ajuntament d'Eivissa decreta el desallotjament de l'edifici incendiat dels jutjats

Els arquitectes del Ministeri de Justícia han visitat l'immoble aquest dimarts per valorar-ne els danys

Ara Balears
1 min
Façana dels sindicats a Eivissa

PalmaL'Ajuntament d'Eivissa ha decretat aquest dimarts el desallotjament de l'edifici dels jutjats, incendiat la matinada de dilluns, en una decisió adoptada d'acord amb els arquitectes del Ministeri de Justícia que han visitat durant el dia l'immoble.

Segons ha informat el consistori en un comunicat i publica l'agència Efe, l'edifici no ha sofrit danys estructurals que el facin perillar, però els tècnics municipals sí que consideren que, per evitar qualsevol risc, és preferible que ningú accedeixi a l'interior de l'immoble fins que sigui apuntalat. A més, insten a retirar els falsos sostres i tots els elements afectats per les flames.

La situació s'ha comunicat a les autoritats judicials, que ja han ordenat al personal de seguretat dels jutjats que impedeixi el pas a l'interior a les persones externes a la investigació en curs.

La subdirectora general d'Organització i Coordinació Territorial del Ministeri de Justícia, Judith González Pedraz, i el director insular de l'administració de l'Estat, Ramon Roca, han visitat diverses instal·lacions municipals per avaluar si poden acollir alguns serveis judicials de manera transitòria mentre continuïn les obres per acabar el nou edifici dels jutjats.

En concret, han considerat que dues sales del Cetis, a més de dependències d'altres administracions, poden acollir l'activitat de justícia de manera temporal. El Consell d'Eivissa també ha ofert diferents dependències institucionals que estan connectades al programa informàtic SARA, el mateix que utilitza l'administració de Justícia.

stats