Edifici incendiat a València

Ajudes de fins a 10.000 euros i pagament del lloguer per a les persones afectades per l'incendi de València

Els afectats ja han començat a ser reubicats en un immoble de l'Ajuntament de València

ARA
2 min
Les persones afectades per l'incendi del barri de Campanar de València ja han començat a ser reubicades en un immoble de l'Ajuntament.

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha acordat la concessió d'entre 6.000 i 10.000 euros a les persones afectades per l'incendi declarat a València la setmana passada amb l'objectiu que puguin atendre les despeses de primera necessitat ocasionades per la pèrdua dels seus béns de primera necessitat. La quantitat mínima atorgada serà de 6.000 euros, que es podrà incrementar fins a un màxim de 10.000, a raó de 1.000 euros addicionals per cada persona resident que, a més de la titular, convisqui en l'habitatge.

Paral·lelament, el Consell concedirà ajudes per al pagament del lloguer. L'import de l'ajuda serà igual al preu de l'arrendament de l'habitatge, amb el límit de 1.000 euros mensuals. Aquest límit es podrà incrementar fins a un màxim de 1.500 euros mensuals, a raó de 100 euros addicionals per cadascuna de les persones que, a més de la sol·licitant, vagin a residir en el pis que s'arrendi. De la mateixa forma, s’eximirà del pagament de l'impost de transmissions patrimonials els afectats que adquireixin un nou habitatge habitual.

A més, el Consell també ha acordat impulsar la reubicació preferent en residències i centres de dia de les persones dependents que tenien la seva residència habitual en l'edifici sinistrat. De la mateixa forma, s’establirà l'escolarització preferent dels menors de famílies que hagin de canviar de residència a conseqüència de la pèrdua del seu domicili. Finalment, a totes les persones afectades se'ls concedirà un abonament de transport públic gratuït d'un any en els mitjans dependents de la Generalitat.

En total, la Generalitat destinarà a aquestes ajudes prop de 4 milions d'euros per a despeses de primera necessitat i ajudes per a lloguer d'habitatge.

Pel que fa a l’Ajuntament de València, el consistori ha avançat que suspendrà el cobrament dels rebuts d'aigua i del sanejament per als veïns afectats i que negocia amb les companyies elèctriques fer el mateix. També s'ha aturat el cobrament del rebut de l'IBI dels habitatges.

Els afectats es traslladen a l'edifici de Safranar

Els veïns afectats ja han començat a arribar a l'immoble que el consistori va adquirir recentment al barri Safranar, on podran quedar-se fins que sigui necessari. Fins ara, un centenar de persones ja han sol·licitat ser reallotjades en aquest edifici. 

stats