Societat 25/03/2020

Cort destina 75.000 euros a atendre les víctimes de violència masclista durant l'estat d'alarma

Aquests doblers procedeixen de les partides pressupostàries destinades a la celebració de la festa de l'Orgull, que s'ha ajornat

Ara Balears
1 min
Ajuntament ee Palma

PalmaLa Regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma destinarà una partida de 75.000 euros a atendre i garantir l'allotjament i manutenció de víctimes de violència masclista i els seus fills durant l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus.

Segons han informat en un comunicat, aquests 75.000 euros procedeixen de les partides pressupostàries destinades a la celebració de la festa de l'Orgull, que ha estat ajornada per part de les entitats que l'organitzen a causa de la pandèmia. Aquesta subvenció se suma a les partides anunciades la setmana passada a causa del reajustament pressupostari del Consistori ateses les necessitats de l'alerta sanitària.

Cort organitzarà activitats complementàries els dies previs i posteriors a la festa de l'Orgull, algunes de les quals es faran en col·laboració amb altres àrees de l'executiu municipal amb l'objectiu de donar visibilitat a la diversitat afectiva i sexual.

Recordem que, segons les dades de l'IBDona, durant el primer cap de setmana de confinament, les cridades per violència masclista varen augmentar al mateix ritme que ho fan per Nadal. L'entitat alerta que el confinament és un greu problema per a les dones que pateixen maltractament, perquè "les aïlla encara més" i fa més difícil que reaccionin davant les agressions.

stats