Societat 05/12/2023

Aixa-Llaüt deixarà de segregar els alumnes per raó de sexe el curs que ve

La Conselleria d'Educació va donar al centre un any de marge perquè s'adaptàs a la Llei d'educació

ARA Balears
2 min
Les escoles Aixa i Llaüt segreguen els seus alumnes per sexes. ARXIU

PalmaEl col·legi Aixa-Llaüt, vinculat a l'Opus Dei i l'únic que separa els nins i nines per raó de sexe, deixarà de fer-ho a partir del curs que ve per continuar rebent ajudes de la Conselleria d'Educació, segons ha explicat la direcció del centre en un comunicat. Així, segons la direcció del centre, després d'arribar a un acord amb l'associació de famílies i docents, han pres aquesta decisió "per continuar donant un servei de qualitat a totes les famílies que confien en el projecte". Cal tenir en compte que a l'octubre, la Conselleria va donar al concert d'Aixa-Llaüt per al curs 2023-2024 prop de 2,8 milions d'euros, fet que suposava un increment de 400.000 euros en comparació amb la dotació feta pel Pacte de Progrés el curs anterior. Això no obstant, la separació que fa l'escola entre nins i nines per raó de sexe va en contra de la LOMLOE i de la Llei d'educació de les Illes Balears, per la qual cosa la Conselleria va assenyalar que els donava un any de marge per adaptar-se a la normativa, ja que, en cas contrari, perdrien el concert.

D'aquesta manera, en el comunicat han recordat que amb l'actual legislació no poden mantenir el concert educatiu i l'educació diferenciada, ja que la LOMLOE prohibeix que els centres que reben ajudes públiques a través de concerts separin nins i nines, i que per aquest motiu, "després d'uns mesos intensos de feina", han pres la decisió. En aquest sentit, la direcció ha apuntat que en les properes setmanes començaran el procés administratiu perquè "totes les aules d'Aixa-Llaüt siguin mixtes a partir de setembre" per tal de mantenir el concert educatiu. "Els canvis organitzatius es faran en consonància amb el nostre caràcter propi, és a dir, mantindrem el nostre projecte educatiu, la tutoria personal amb cada alumne i família, l'assessorament i el pla de formació".

Així mateix, han defensat el model de separar per raó de sexes com una "metodologia organitzativa" que els ha donat "molt bons resultats, tant des del punt de vista pedagògic, com en el creixement personal i social dels alumnes". "Afrontam aquest canvi amb l'optimisme i la il·lusió que mereix l'acompanyament en l'educació dels vostres fills, comptant amb el suport i la confiança que sempre ens heu donat", han conclòs.

stats