Societat 29/05/2018

Airbnb afirma que els seus clients no agreugen els problemes del turisme de masses

El cofundador de la plataforma ha assenyalat que la dispersió dels allotjaments contribueix a mitigar el fenomen del turisme de masses a certes destinacions

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLa plataforma de lloguer turístic Airbnb ha afirmat que els seus clients no contribueixen a agreujar els problemes del turisme de masses que afecten alguns barris de les ciutats en les quals opera, ja que almenys dos terços dels seus clients s'allotgen fora d'aquestes zones.

En un informe publicat aquest dimarts a París a partir de les dades de vuit de les destinacions més turístiques en els quals exerceix la seva activitat (incloses Barcelona i Mallorca), Airbnb ha concretat que entre un 72 i un 93% de les seves ofertes es troben a l'exterior d'aquestes àrees sotmeses a una forta pressió turística.

El cofundador de la plataforma i responsable de la seva estratègia, Nathan Blecharczyk, ha assenyalat que la dispersió dels allotjaments que proposen contribueix a mitigar el fenomen del turisme de masses a certes destinacions.

Blecharczyk ha parlat també de la importància dels turistes que fan servir aquesta plataforma per a l'economia local. En el cas de Mallorca, 130 milions d'euros varen anar a parar als restaurants, 110 a altres comerços locals, 40 a esdeveniments culturals, 20 a activitats d'oci i 60 als transports interns.

stats