Patrulla verda
Societat 12/04/2024

Un agent, sobre un subinspector jutjat per presumptes suborns: "Em va dir que anava de putes i tothom ho feia"

La Fiscalia Anticorrupció els acusa de ser còmplices per beneficiar els establiments de l'empresari a l'Arenal a canvi de serveis sexuals i un tracte preferent.

ARA Balears
2 min
Cas Platja de Palma

PalmaUn agent del Grup d'Actuació Preventiva (GAP) de la Policia Local ha relatat aquest divendres que va tenir un enfrontament amb un subinspector jutjat en el cas de la Platja de Palma per presumptes suborns d'un empresari de l'oci. "Em deia que era bona persona i que jo, que era amic del fiscal, li digués que no hi havia cap màfia. Vaig discutir amb ell. Ell em va dir que anava de putes i que tothom ho feia, i jo li vaig dir que mai ho hauria fet", ha declarat l'agent, que ha comparegut com a testimoni en el judici per aquesta peça derivada de la macrocausa de corrupció.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial ha fet la quarta sessió del macrojudici en el qual l'empresari Miguel Pascual, nou policies i un funcionari municipal s'enfronten a penes que sumen 50 anys per diversos de prevaricació administrativa i suborn. La Fiscalia Anticorrupció els acusa de ser còmplices per beneficiar els establiments de l'empresari a l'Arenal a canvi de serveis sexuals i un tracte preferent.

Els testimonis d'aquest divendres són agents que passaren pel GAP i la Patrulla Verda. Tots han coincidit que els arribaren "rumors" sobre el fet que hi havia companys que anaven gratuïtament a locals "a beure i a fer altres coses" "Se sabia, era una cosa de què es parlava". Amb tot, ningú dels testimonis ha confirmat que ho hagués vist directament: "Ho hauria dit".

L'únic que sí que en va ser testimoni directe és un agent que ha explicat que ell i un company van anar a berenar de matinada a un dels locals de Pascual i en acabar els van dir que estaven convidats: "Semblava que es coneixien des de feia molts anys, jo li vaig dir que m'estimava més pagar. Vaig pagar i vaig sortir fora". Un altre ha dit que un company li va contar que quan anava amb un dels policies acusats "a vegades entrava a un local o demanava que li traguessin una beguda de dins dels prostíbuls".

stats