Societat 27/08/2020

L’Agència de Defensa del Territori ha executat 346 demolicions al sòl rústic de Mallorca des del 2017

La majoria de les execucions s'han fet dins el termini voluntari a petició dels propietaris

Ara Balears
1 min
.

PalmaL'Agència de Defensa del Territori (ADT) de Mallorca ha executat 346 demolicions d'obres il·legals en els darrers tres anys i mig, ha indicat el Consell de Mallorca en un comunicat. La majoria s'han fet en aquells municipis que tenen delegades les competències urbanístiques en sòl rústic a l'ADT, quasi la meitat de les localitats, per tant, on la seva activitat està més consolidada.

Totes les demolicions, excepte una, han estat executades a petició dels propietaris afectats. Per tant, això ha permès que fins a un 93% s'hagi pogut acollir a la reducció fins al 80% o 90% de la sanció que estableix la llei per haver-ho fet dins el termini voluntari.

Mapa de les demolicions executades per de l'ADT des del 2017

Per altra banda, l'ADT també actua com a dinamitzador de l'economia sostenible de Mallorca. Des de l'any 2018, l'Agència ha presentat i executat 466 projectes d'obres de restabliment del territori i el paisatge. D'aquesta manera, ha pogut donar feina a picapedrers, arquitectes, aparelladors, enginyers agrònoms i advocats, a més de generar nous ingressos per als ajuntaments, gràcies al fet que les execucions serveixen per liquidar taxes i imposts municipals.

Cal recordar que l'objectiu principal de l'ADT no és recaptatori, sinó restituir el territori i el paisatge de l'illa al seu estat natural, incentivar els propietaris de sòl rústic a respectar la legislació urbanística i territorial o dinamitzar l'economia sostenible, entre d'altres. Tots, objectius enfocats en el present i el futur de Mallorca.

stats