Societat 03/08/2020

Només un 13% dels supermercats de les Balears controla l'aforament, segons un estudi

Els locals petits compleixen menys les mesures higièniques que les grans superfícies, d'acord amb una anàlisi que s'ha fet a 1.000 establiments de l'Estat

Ara Balears
1 min
Compradors, aquest dissabte al migdia, a l'Alcampo de Marratxí.

PalmaLes Balears són la comunitat autònoma que fa menys controls d'aforament als locals comercials, segons un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). L'anàlisi ha valorat les mesures sanitàries implantades per evitar contagis de coronavirus en més de 1.000 establiments diferents d'Espanya des d'abans que acabàs l'estat d'alarma, i només un 13% dels establiments illencs té en compte l'aforament, segons ha informat l'agència Efe. Els locals petits compleixen menys les mesures higièniques que les grans superfícies.

L'informe ha comptabilitzat que el 31% dels supermercats de les Balears té guants a l'entrada, a diferència del 66% dels establiments analitzats a la resta de l'Estat. Les Illes són la comunitat amb menys presència de gels hidroalcohòlics a l'entrada dels locals perquè només en té el 63%, quan al conjunt d'Espanya la mitjana es situa en el 93%. En canvi, pel que fa a la quantitat de dispensadors que es poden trobar dins el mateix establiment, les Balears superen la mitjana estatal, amb un 69%, comparat amb el 24% de locals espanyols.

Respecte del compliment de la distància de seguretat a l'interior, un 69% dels supermercats analitzats de les Illes compleix la mesura, una xifra que s'apropa a la mitjana estatal, on un 70% manté les distàncies correctament. A més, tots els supermercats estudiats de les Balears tenen mampares de protecció a les caixes i tots els caixers porten mascareta per atendre els clients. En canvi, la mitjana estatal és del 98% perquè 7 de les 17 comunitats autònomes no compleixen la mesura de seguretat segons les indicacions sanitàries.

stats