Societat 19/05/2021

Afers Socials impulsa la primera llei de lleure de les Balears

La nova normativa, ara en exposició pública, valora el treball de les entitats i enalteix aquesta activitat com espai formatiu

ARA Balears
1 min
Un dels valors més importants dels casals d’estiu i les colònies és la igualtat d’oportunitats i la cohesió social.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports ha posat a exposició pública la que serà la primera llei del lleure de les Illes Balears. El Govern ha destacat que és una normativa pionera a la comunitat, ja que és la primera vegada que es disposarà d'una eina legislativa per dissenyar i aplicar polítiques, plans i programes destinats al lleure d'infants i joves.

Entre les finalitats de la nova llei, la Conselleria ha recalcat que hi ha la de valorar la feina que fan les entitats sense ànim de lucre (grups d'escoltes, esplais...) i la de reafirmar el paper de les administracions públiques que vetlen per elles. La normativa també enalteix el lleure com un espai d'implantació de valors i que té un paper vertebrador en la formació de ciutadans democràtics, ha apuntat l'Executiu.

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha subratllat que serà la primera llei de lleure específica. "Fins ara el lleure estava lligat a la llei de joventut, però per nosaltres necessitava una llei pròpia perquè té entitat pròpia, especialment en la nostra comunitat, en què ha estat una de les activitats que més ha fet per la integració i la inclusió dels infants i joves de les Illes", ha manifestat Santiago.

stats