Societat 09/01/2021

Afedeco demana a Cort que suspengui els concerts de Sant Sebastià

La patronal diu que seria una "incongruència" fer-los després de conèixer les noves restriccions del Govern

Ara Balears
1 min
Platea del Teatre Principal durant el I Festival d'Estiu, Fila U

PalmaLa patronal del comerç Afedeco demana a l'Ajuntament de Palma que suspengui de manera immediata els concerts públics previstos per les festes de Sant Sebastià de Palma, en vista de la situació epidemiològica de Mallorca. La petició arriba, a més, després que el Govern hagi anunciat noves restriccions: del 12 al 26 de gener hauran de tancar les grans superfícies, els bars, els restaurants i els gimnasos a Mallorca com a mesura extraordinària per frenar l'elevada incidència del covid-19.

Els concerts de Sant Sebastià estan programats en espais com el teatre Principal i l'Auditòrium, entre altres. Segons Afedeco, encara que els espais tinguin un aforament limitat, seria una "incongruència" que es fessin després de la decisió del Govern balear de tancar durant dues setmanes bars, restaurants i grans superfícies per frenar l'expansió de la covid-19. La patronal diu que dona suport a aquesta decisió de l'Executiu balear perquè la situació sanitària és "alarmant"; per tant, "ha de prevaler la salut i les mesures dràstiques són molt necessàries".

Afedeco demana a Cort que "eviti decisions de darrera hora". Recorden el que va passar amb l'enllumenat nadalenc o amb la cavalcada: "Va costar un milió i mig d'euros que ens podríem haver estalviat en un any tan excepcional com aquest, amb més de la meitat de la població en situació d'ERTO laboral".

La patronal, en un comunicat, ha dit que dona per perduda la temporada turística de Setmana Santa, per la qual cosa cal "centrar tots els esforços" públics i privats a "salvar" la d'estiu.

stats