Els aeroports d'Eivissa i Menorca seran punts d'entrada aèria a Espanya a partir de dilluns

El ministre José Luis Ábalos ha informat que també s'autoritzarà als de Tenerife Sud, Alacant-Elx i Sevilla

Els aeroports d'Eivissa, Menorca, Tenerife Sud, Alacant-Elx i Sevilla seran també punts d'entrada aèria a Espanya a partir d'aquest dilluns. Així, se sumen als de Barcelona, Gran Canària, Madrid, Màlaga-Costa del Sol i Son Sant Joan, a Palma, que ja varen ser designats divendres pel Ministeri de Transport i Mobilitat en una ordre ministerial publicada al BOE.

El ministre José Luis Ábalos  ha informat en una piulada que demà firmarà la resolució perquè, a partir d'aquests dilluns, aquests cinc aeroports també puguin rebre vols de l'estranger, "amb capacitat d'atenció d'emergències de salut pública internacional", ha avançat, i ha afegit que "a poc a poc s'obriran altres centres". L’objectiu de fixar únicament aquests punts d’entrada és minimitzar els riscos d’importació de casos de coronavirus durant el procés de desescalada.

En l'ordre ministerial publicada ahir també es limita l'entrada marítima als ports de Barcelona, Bilbao, Las Palmas de Gran Canària, Màlaga, Palma, Tenerife, València i Vigo. Són, segons el Reglament Sanitari Internacional, "punts d'entrada amb capacitat d'atenció d'emergències de salut pública d'importància internacional", i el Ministeri es compromet a fer-hi els controls corresponents. Aquesta mesura entrarà en vigor a partir de demà i s'allargarà fins al 24 de maig, tot i que serà prorrogable.

La inclusió dels aeròdroms d'Eivissa i Menorca s'ha fet a petició del Govern balear, segons ha informat aquest en un comunicat. Tot i que l’activitat de vols internacionals encara és molt reduïda, l'Executiu de les Illes considera que "tancar del tot l’entrada de vols dificultaria la recuperació de l’activitat quan tot just sigui possible reprendre la normalitat en el trànsit aeri", ha defensat.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF