Societat 03/11/2022

L'advocat d'una empresa d'oci diu que Cursach va amenaçar el seu client

El testimoni ha explicat que va presentar una querella per amenaces enregistrades per telèfon per evitar que fessin un esdeveniment a Aquacity

2 min
Imatge de la Secció Primera de l'Audiència de Palma, on es celebra el judici del cas Cursach.

PalmaUn advocat i representant d'una empresa d'oci, Eventos Club 25, ha assegurat aquest dijous com a testimoni el judici del cas Cursach que el seu client va rebre amenaces per part del Grup Cursach, fet que va denunciar al jutjat d'Instrucció número 7 de Palma. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) –atès que el judici no s'ha pogut seguir en directe– el declarant ha dit que van presentar una querella per amenaces enregistrades per telèfon per evitar que s'organitzàs un esdeveniment a Aquacity.

El fet de suspendre l'esdeveniment li va costar al seu client la pèrdua de 120.000 euros i el tancament de l'empresa, que va acabar desapareixent. A més, la querella va quedar arxivada per part del jutjat. Més tard, durant la investigació del cas, el testimoni va declarar davant el jutge i fiscal instructor per posar-ho en coneixement.

Aquest i una altra dona han estat els dos únics testimonis que han declarat aquest dijous a l'Audiència de Palma, on es fa el judici, atès que les parts han renunciat als altres dos que hi havia citats. Així, la segona a declarar ha estat una treballadora d'un local de Palma, Bésame Mucho, qui ha afirmat que els policies locals "sempre pujaven a fer inspeccions o coses" en el citat establiment.

Sancions a un nou local

Durant el judici, el fiscal ha mostrat part de la declaració que la dona va fer en fase d'instrucció, amb la qual ha explicat que estava en desacord perquè es van posar paraules a la seva boca que no havia dit. Més tard, davant les preguntes dels lletrats, la testimoni ha indicat que va rebre una telefonada d'un policia de la Patrulla Verda de Palma i una altra del fiscal Miguel Ángel Subirán fa dos anys, a qui va dir que no tenia res a veure amb el tema i va penjar.

Durant la sessió, també s'ha reproduït un vídeo en el qual es veu el fiscal Subirán preguntant a la testimoni, la qual conta que va partir del local on feia feina per obrir-ne un altre pel seu compte a la plaça de Gomila. "El primer que vaig rebre van ser visites d'ells", ha dit la declarant en referència als policies. A més, ha detallat que quan va obrir el nou local va ser multada diverses vegades, tot i que ha insistit que els agents que la van multar no eren els mateixos.

stats