Amenaces
Societat 24/10/2023

Un advocat denuncia que li han punxat les rodes del cotxe després de fer un comentari el castellà de la Beata

El cotxe del jurista ha aparegut amb una roda esquinçada aparentment per un ganivet

ARA Balears
2 min
La roda punxada del cotxe de l'advocat

PalmaL'advocat i professor de Dret Privat de la UIB Antoni Bennàssar ha denunciat aquest dimarts a través del seu perfil de Twitter haver-se trobat la roda del seu cotxe esquinçada, aparentment amb un ganivet.

Així ho ha explicat Bennàssar aquest dimarts, després d'explicar a través de les xarxes des de fa dies que rep amenaces i vexacions. Els fets van tenir lloc arran d'un comentari de qui fou Defensor del Menor fins al 2011, en el qual feia referència a l'ús de la llengua castellana de la menor que enguany ha representat la Beata a la tradicional processó.

"Que la nina que representa enguany la Beata no sigui capaç de parlar en mallorquí, la llengua de Santa Catalina Tomàs, és una metàfora perfecta que reflecteix el procés de substitució lingüística que sofrim a Mallorca", va assenyalar Bennàssar a través del seu perfil d'X.

Davant aquesta declaració, l'advocat va rebre un allau de crítiques i insults per part d'usuaris i càrrecs públics com ara la consellera del Consell de Mallorca, Pilar Bonet, el conseller insular i portaveu segon de Vox, David Gil i, fins i tot, una regidora de l'Ajuntament de Madrid, Marta Rivera.

El portaveu va assenyalar que "no podem admetre de cap manera que s'intenti assenyalar i marginar nins per utilitzar la seva llengua materna, en aquest cas l'espanyol, i que això precisament es faci des d'un entorn ideològic que implementa un apartheid lingüístic contra l'espanyol des de fa dècades".

Amb tot, Bennàssar ja havia eliminat el seu comentari aquest passat dilluns: "A requeriment del pares de la menor, he eliminat el meu comentari sociolingüístic al vídeo d'IB3 sobre la Beateta. S'han sentit molestos, i consideren que pot perjudicar la seva filla, cosa que respect, tot i que no compartesc", va apuntar a través de les xarxes.

stats