Societat 29/11/2019

L'Advocacia del Govern recorre contra la concessió d'un pantalà i dues zones de fondeig a l'illot de Tagomago

El govern espanyol va autoritzar les instal·lacions, però l'Executiu balear recorda que les competències sobre biodiversitat són de la Comunitat

Ara Balears
1 min
L’illot de Tagomago serà la reserva que es crearà a Eivissa. A Formentera sèra la Punta de la Creu i, a Menorca, l’illa de l’Aire.

PalmaEl Govern ha autoritzat aquest divendres que l'Advocacia de les Balears interposi un recurs contenciós contra la instal·lació d'un pantalà i dues zones de fondeig a l'illot eivissenc de Tagomago, al municipi de Santa Eulària, segons ha informat Efe. Es recorrerà contra la decisió del Ministeri de Transició Ecològica, que va autoritzar la concessió per fer i usar el pantalà i la zona de fondeig.

L'Executiu balear ha recordat que les competències sobre biodiversitat són de la Comunitat perquè l'illot forma part de la Xarxa Natura 2000, com a Lloc d'Interès Comunitari (LIC) i Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) de competència autonòmica.

El pantalà també ha rebut un informe desfavorable del subcomitè de la Xarxa Natura 2000, i el pla de gestió d'aquesta xarxa no preveu cap zona de fondeig perquè a Tagomago hi ha una important colònia de virots petits (Puffinus mauretanicus), que actualment estan en perill d'extinció. Per garantir la conservació de l'espècie, el Govern, com a òrgan competent, ha considerat que no poden existir aquestes instal·lacions.

stats