Societat 07/08/2015

El Banc d'Espanya no acabarà sancionant la banca per la doble comissió als caixers

Ho ha anunciat Adicae, que ha rebut un comunicat del supervisor en què assenyala que "no procedeix a la incoació de l'expedient sancionar en aquest moment"

Europa Press
1 min

MadridFa només una setmana, el Banc d'Espanya decidia posicionar-se en relació amb el tema més candent del sector financer espanyol: la doble comissió als caixers per als no clients que ja apliquen tant CaixaBank com el BBVA i el Santander. Llavors el supervisor recordava a les entitats que la retirada d'efectiu "només pot originar el cobrament d'una comissió, ja sigui per l'entitat emissora de la targeta o per l'entitat propietària del caixer".

Però l'organisme governat per Luis María Linde no té cap intenció de sancionar els bancs que ho facin. És el que denuncia aquest divendres l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae), després de rebre un comunicat del Banc d'Espanya en què s'assenyala que "no procedeix a la incoació de l'expedient sancionar en aquest moment".

Adicae lamenta que la resposta del Banc d'Espanya sigui "més pròpia" d'una patronal de la banca que d'un regulador "seriós". "És la gota que fa vessar el got de la permissivitat i la inoperància davant els abusos dels bancs: ni prohibeix, ni sanciona ni demana la devolució de les quantitats ja carregades per CaixaBank", lamenta.

En aquest sentit, l'associació ha denunciat que intensificarà la seva denúncia davant el Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) així com la mobilització social. "Sembla que és l'únic llenguatge que entenen el regulador i els bancs", ha subratllat.

stats