Obituari

Adeu a un dels rostres de 'This is us': Ron Cephas Jones mor als 66 anys

L'actor va guanyar dos premis Emmy

2 min
Ron Cephas Jones en una escena de la sèrie

BarcelonaThis is us, una de les sèries més populars entre el gran públic, ha perdut un dels seus actors més estimats. Ron Cephas Jones, que va guanyar dos premis Emmy com a millor actor convidat per la seva participació en el drama familiar, ha mort als 66 anys a causa dels greus problemes pulmonars que patia des de feia temps. El 2020 es va sotmetre a un doble trasplantament de pulmó a conseqüència d'una malaltia pulmonar obstructiva i va estar ingressat durant dos mesos a l'hospital de Los Angeles.

Jones va dedicar gairebé tota la seva carrera al teatre, però va ser la sèrie This is us la que el va fer conegut pel públic. En el drama familiar hi interpretava William Hill, el pare biològic d'un dels tres germans protagonistes de la sèrie, Randall Pearson, interpretat per Sterling K. Brown. "Una de les persones més meravelloses que el món ha conegut mai ja no està entre nosaltres. Ron Cephas Jones ha mort, i el món és una mica menys brillant", ha lamentat Brown a través d'una publicació a Instagram.

També ha tingut paraules de record per a l'actor una altra companya de repartiment a This is us, Mandy Moore. "Conèixer i treballar amb el Ron durant l'emocionant viatge que va ser This is us va ser un gran regal. Era absolutament màgic com a ésser humà i artista", ha dit l'actriu.

Ron Cephas Jones va tenir un paper central en les primeres temporades de la sèrie i posteriorment hi va aparèixer de forma puntual, aprofitant que This is us tenia una estructura farcida de flash-backs. La seva última aparició a la sèrie va ser en l'últim episodi. "El Ron era el millor dels millors –a la pantalla, a l'escenari i a la vida–. Déu meu: quin actor. Crec que mai vaig haver de canviar cap de les seves escenes en el muntatge perquè tot el que feia era perfecte", ha recordat Dan Fogelman a través d'X, la xarxa anteriorment coneguda com a Twitter.

Nascut a Paterson, Nova Jersey, va estudiar teatre a la universitat de Ramapo, on inicialment va voler estudiar jazz. Durant els anys 70 i 80 va viatjar a través dels Estats Units gràcies a la seva feina com a conductor d'autobús al sud de Califòrnia. A mitjans dels anys 80 es va traslladar a Nova York, on va començar a col·laborar amb el Nuyorican Poets Café, un dels centres neuràlgics de l'escena del hip-hop, la poesia i la performance.

A banda de participar a This is us, Jones va actuar en altres sèries, com ara Mr. Robot, Lukas Cage, Truth be told i The get down. Pel que fa a la seva carrera teatral, el 2022 va guanyar un premi Tony per l'obra de Broadway Clyde's.

stats