Societat 21/09/2020

Les obres d'emergència per reparar els danys urgents del cap de fibló costaran 280.000 euros

La Conselleria de Medi Ambient i Territori actua en les àrees forestals afectades de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa

Ara Balears
1 min
El temporal va afectar 736 hectàrees./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl Consell de Govern s'ha donat per assabentat, aquest dilluns, de l'actuació immediata, pel tràmit d'emergència, a les àrees forestals dels municipis de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa per reparar els danys més urgents provocats pel temporal del passat 29 d'agost. Les tasques que s'han de realitzar suposen un import estimat de 279.949,57 euros, IVA a banda.

El passat 8 de setembre, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, va resoldre actuar de manera immediata, pel tràmit d'emergència, a causa de la necessitat de pal·liar urgentment els danys al medi ambient, limitar el greu risc d'incendi forestal dins les àrees de bosc provocat per la destrucció del seu arbrat, minimitzar el risc de plagues i, especialment, garantir la seguretat de l'ús públic dins els espais naturals.

Des del Servei de Gestió Forestal de la Conselleria s'estima que el temporal va afectar 736 hectàrees dels municipis de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa, de les quals gairebé 683 són superfície forestal del paratge natural. Els danys apreciats haurien afectat prop de 300.000 arbres, la gran majoria pins.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori va encomanar l'execució d'aquestes tasques a l'empresa pública TRAGSA, que ara ja actua al Port del Canonge, a la carretera MA-10 (entre els punts quilomètrics 83,5 – 85), a la Urbanització Nova de Valldemossa i a la zona de Son Cabaspre. Les tasques es fan i es faran en interfície urbana forestal i zones crítiques de prevenció d'incendis forestals.

Si no s'hagués actuat de manera urgent, es podrien haver desencadenat processos erosius severs, així com la pèrdua de capacitat de recàrrega d'aqüífers en les zones afectades i falta de regeneració de la coberta vegetal arbrada.

stats