Televisió
Societat 17/07/2023

Els actors d'una sèrie argentina canten en català gràcies al manacorí Toni Gelabert

El jove interpreta un descendent de catalans a qui els seus amics acomiaden de Buenos Aires cantant 'L'hora dels adeus'

2 min
Moment en què els amics s'acomiaden del personatge que interpreta Toni Gelabert.

PalmaEn un dels darrers capítols emesos de la telenovel·la Argentina, tierra de amor y venganza, que emet actualment el canal El Trece d'aquell país, hi apareix un grup de joves que canten la cèlebre cançó popular L'hora dels adeus. El responsable de la inclusió d'aquest tema d'esplai és l'actor manacorí Toni Gelabert (Manacor, 2000), un dels protagonistes d'aquesta sèrie de ficció argentina.

La segona temporada de la sèrie està ambientada en els anys vuitanta, a finals de la dictadura, coincidint amb l'expansió de l'epidèmia de la sida. Gelabert, qui ha viscut durant un any a Buenos Aires i ara passa l'estiu a Mallorca, aconseguí ficar la cançó amb la complicitat dels responsables de la sèrie. És un tema que Gelabert, com a membre del Grup d'Esplai Crist Rei del seu poble, ha cantat moltes vegades.

"Jo interpret un jove gai, que és descendent de catalans emigrats a l'Argentina a la dècada dels anys trenta. Durant la dictadura, el meu personatge s'instal·la a Barcelona, la ciutat dels seus avantpassats. I durant el temps que transcorre la sèrie, hi ha anades i vingudes entre Catalunya i l'Argentina. És per això que els responsables de la ficció no sabíem molt bé com resoldre el comiat entre el meu personatge i els seus amics. Els vaig proposar que cantàssim aquesta cançó, i la idea els va agradar", comenta el jove de 23 anys, que també es dedica a fer d'actor de publicitat.

Gelabert va fer el càsting durant la pandèmia, i de manera telemàtica, per formar part de la producció Argentina, tierra de amor y venganza. Un dels factors pels quals els responsables de la producció el triaren va ser perquè el manacorí és catalanoparlant. "Com que interpret el net d'uns catalans, qui ha residit a Barcelona, valoraren que jo tingués un coneixement d'aquesta realitat lingüística i cultural".

Gelabert passa unes setmanes per Manacor, i té previst tornar cap a l'Argentina dia 31 d'aquest mes. "He de ser a Buenos Aires perquè hi començ el rodatge d'una pel·lícula que es dirà La luz de las bengalas. M'agradaria estar més temps per Mallorca, però aquest projecte argentí em fa moltes de ganes. Ja serà per Nadal quan torni a Mallorca", comenta el jove, qui ara s'ha hagut de deixar uns mostatxos ben llargs per necessitats del guió.

Mira aquí el capítol sencer
stats