Societat 11/12/2020

L'activitat econòmica de les Illes no es recuperarà fins al 2023, segons Impulsa

El patronat ha celebrat aquest divendres la darrera sessió ordinària de l'any, en què ha presentat el Pla d'actuació 2021

Ara Balears
1 min
La presidenta de la CAEB, Carmen Plana, prendrà el relleu de la cap del Govern, Francina Armengol, al capdavant de la Fundació Impulsa

Palma"El patronat considera que el 2021 serà millor que el 2020 i tot apunta que tancarem l'any amb un Producte Interior Brut (PIB) positiu, però els primers trimestres continuaran tenint un valor negatiu", ha afirmat aquest divendres el director tècnic de la Fundació Impulsa, Antoni Riera. Així mateix, l'economista ha advertit que "no s'espera recuperar el nivell d'activitat del 2019 encara, això s'allargarà fins al 2023".

Riera ha fet aquestes declaracions després de la darrera sessió ordinària de l'any del patronat, en què han presentat el Pla d'actuació per l'any 2021. Durant la sessió, a més, s'han escollit els nous patrons que en formaran part i s'ha anunciat el canvi de presidència, que passarà a ser de la cap del Govern, Francina Armengol, a la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, a partir del 23 de desembre. Així, als membres actuals s'hi sumen María Cruz Rivera, de CaixaBank, Diego Colón de Carvajal, d'Astilleros de Mallorca, i FernandoSampol, de Sampol Ingeniería y Obras.

Antoni Riera ha destacat "tres prioritats en el pla d'actuació de l'any que ve". Aquestes són "la supervivència per ajudar les empreses, recuperar una cert anormalitat que teniem el 2019 i reformular la seva proposta de valor i garantir la capacitat competitiva.". L'expert ha reconegut que "la covid introdueix un escenari molt disruptiu" i que "molts canvis són permanents", per això la fundaicó "considera uqeha de tenir capacitat d'anticipar-se".

stats