Tribunals
Societat 10/12/2022

La justícia dona la raó a una treballadora acomiadada per allotjar-se amb la seva cussa

La cadena d'allotjaments turístics diu que la monitora de 'fitness' coneixia la prohibició, ja que, en cas de detectar animals, ho han de reportar

ARA Balears
1 min
La justícia dóna la raó a una treballadora que van acomiadar per allotjar-se amb la seva gossa en una vil·la de l'empresa on feia feina.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha donat la raó a una monitora de fitness que van acomiadar per allotjar-se amb la seva cussa a una vil·la de l'empresa on feia feina, una cadena d'allotjaments turístics. En concret, el tribunal ha estimat un recurs de la treballadora. D'aquesta manera, s'ha anul·lat l'acomiadament disciplinari, i s'ha declarat com "improcedent".

Feia una dècada que la dona treballava com a monitora de fitness per a la cadena hotelera. El 2020 l'empresa la va acomiadar, després d'haver-se allotjat en una casa de la mateixa empresa i gaudir d'un preu especial per als treballadors, notablement inferior a l'ordinari. Però a l'establiment no s'accepten mascotes.

L'empresa va remarcar que, en haver treballat anteriorment al servei de neteja, la dona n'era plenament conscient, ja que, en cas de detectar animals ho han de reportar i fer una neteja especial amb un càrrec addicional al client.

Així i tot, la dona no va informar de l'entrada de la seva cussa, i per passar el control de seguretat va haver d'amagar-la. L'empresa va veure unes fotos en una xarxa social en què la dona apareixia al complex amb l'animal. Un mes després li va comunicar l'acomiadament.

En aquest punt, el Tribunal considera que l'acomiadament és una mesura desproporcionada per a la falta comesa, ja que no consta cap sanció anterior, ni tan sols una simple amonestació: "L'incompliment de la demandant va consistir a allotjar-se en una de les cases de l'empresa demandada en companyia del seu ca, cosa que estava prohibida per l'empresa, però que, hi insistim, no ens sembla un incompliment que mereixi la màxima sanció".

stats