Societat 08/06/2022

Els accidents a la via de cintura s'han reduït entre un 60% i un 70% d'ençà de la limitació dels 80 quilòmetres per hora

També ha baixat la contaminació acústica i ambiental, segons el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano

1 min
La via de cintura de Palma.

Palma"D'ençà que es va reduir la velocitat màxima de circulació a la via de cintura ha descendit entre un 60% i un 70% el nombre d'accidents, depenent de l'època de l'any". Així de contundent es va mostrar el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, durant la roda de premsa on es van explicar les darreres notícies de mobilitat.

El conseller també va voler destacar que tant la contaminació acústica com l'ambiental de la zona han caigut substancialment. "Abans estàvem en més de 65 decibels i ara ja estem per sota dels 63. També ha baixat un 25% el nombre de partícules contaminants", va dir.

Respecte de l'augment de cotxes que hi ha a Mallorca, Sevillano va remarcar que "no es poden assumir més rècords d'arribada de cotxes, especialment de lloguer". En aquest sentit, va declarar que per ara encara no tenen les xifres d'enguany, però que quan es tinguin s'haurà d'obrir un debat. "Si es prenen mesures no estaríem fent res que no s'hagi fet ja en altres indrets que tenen el mateix problema".

Durant la roda de premsa el conseller va avançar que en les pròximes setmanes es tramitarà el Pla de Millora de la Mobilitat, que inclou la creació d'aparcaments dissuasius i millorar el transport públic, i que en acabar l'estiu esperen fer la primera prova del carril bus VAO.

stats