Successos
Societat 04/08/2023

Una allau de cotxes col·lapsa l'accés a Sóller: "Estam destrossant Mallorca, fa por"

El niguls i la pluja han provocat que centenars de turistes, en comptes d'anar a la platja, hagin aprofitat per visitar el municipi

i
Héctor Rubio
2 min
La sortida del Túnel de Sóller, col·lapsada.

PalmaUna allau de cotxes que intenten arribar a Sóller ha col·lapsat els accessos al poble i ha provocat les queixes en massa dels residents. Les retencions han començat al migdia i encara ara les carreteres del municipi estan saturades a causa de la gran afluència de trànsit. En concret, el punt més col·lapsat comença a la carretera de Sóller (Ma-11) –a l'altura de Bunyola– i s'estén fins al Port de Sóller, fet que suposa gairebé 14 quilòmetres de retencions. "Avui està essent molt exagerat", ha explicat el regidor de Governació del municipi, Carlos Darder.

L'entrada de Sóller.

Tot i no ser freqüent, sí que és habitual que els dies d'estiu que plou i està ennigulat s'acabin generant aquestes situacions de col·lapse a les carreteres. I és que centenars de turistes que en un dia assolellat haurien anat a la platja aprofiten per visitar Sóller i altres municipis. Fins i tot en un moment del migdia la Guàrdia Civil ha hagut de tancar l'accés al túnel per evitar que hi entressin més cotxes. No obstant això, des del cos de seguretat han reobert el trànsit poc després.

La situació ha indignat els residents, els quals, a través de les xarxes socials, han manifestat les seves queixes. De fet, un home que tornava de fer feina a Palma s'ha trobat amb la coa a la carretera d'accés al municipi i ha tardat més de vint minuts per entrar-hi: "Continuarem votant partits que no volen regular el turisme, sinó continuar fent-lo créixer", publicava al seu perfil. "No hi ha cap accident. Sóller col·lapsat. Estam destrossant Mallorca. Fa por", escriu una altra usuària de les xarxes. Un altre afegeix: "Tant de bo torni una altra pandèmia i m'enviïn a casa".

La carretera de Sóller.

A més de les retencions per accedir al municipi, la gran quantitat de cotxes ha generat embossos per tot el poble. Una dona ha explicat que ha estat una hora i quart per travessar-lo –sol tardar com a molt quinze minuts– i ha afegit que, quan intentava aparcar, una turista, que guardava el lloc per al seu cotxe, s'ha llançat a sobre del capó i ha començat a pegar cops a la carrosseria.

Els accesos a Palma, també col·lapsats

La situació no és exclusiva de Sóller, sinó que a Palma també està succeint. De fet, la Policia de Palma ha demanat a través de les xarxes socials evitar desplaçaments innecessaris: "Agafau el cotxe només per a desplaçaments imprescindibles, gràcies".

Segons ha avançat Diario de Mallorca, la Guàrdia Civil ja ha confirmat que s'estan registrant retencions quilomètriques, sobretot a les entrades des d'Inca (Dt.-13) i des de Llucmajor (Dt.-19). La Policia Local de Palma ha posat en marxa el dispositiu conegut com a "operació Núvol" per tractar de donar fluïdesa al trànsit al nucli urbà.

stats