Societat 21/03/2023

Accessible, digne i assequible: signen l'acord per fer efectiu el dret a l'habitatge a les Illes

El document marca deu línies estratègiques de treball per abordar la problemàtica i fer-hi front

ARA Balears
1 min
Signatura de l'acord del dret de l'habitatge

PalmaEls grups polítics han signat aquest dimarts al Parlament l'acord per fer efectiu el dret a l'habitatge a les Illes, impulsat per la Xarxa per la inclusió social EAPN. Així ho han explicat en una nota de premsa, en què han remarcat que l'objectiu és establir unes bases consensuades sobre aquesta problemàtica , adoptar mesures efectives per fer-hi front i aconseguir que l'accés a un habitatge digne, adequat i assequible sigui un dret de tota la ciutadania. D'aquesta manera, el document, elaborat pel Pacte per la Inclusió social, marca deu línies estratègiques de treball que han de servir per abordar-la.

Quant a aquestes línies, van des de la redacció d'un pla estratègic al foment del parc públic destinat al lloguer i al lloguer social, passant per l'impuls a la rehabilitació i la col·laboració publicoprivada, tant amb empreses com entitats del tercer sector.

En aquest sentit, han assenyalat que les parts signants es comprometen a treballar per assolir el màxim consens en l'elaboració del diagnòstic, el disseny de polítiques i l'aplicació de mesures orientades a fer-lo efectiu, prioritzant la funció social de l'habitatge.

També han exposat que l'habitatge és un dels grans reptes de la societat i una problemàtica alimentada per qüestions estructurals i conjunturals, així com un dels determinants socials més importants davant els processos d'exclusió i situacions de pobresa. "Sense habitatge, les persones no poden desenvolupar el seu projecte vital", han apuntat.

A més, la Xarxa i els grups parlamentaris han subratllat l'esperit de consens que ha fet possible aquest acord, i el treball que desenvolupen per afrontar el repte.

stats