Llengua
Societat 04/05/2023

Acampallengua: on la jovenalla rebel s'ajuntarà amb la vellesca nostàlgica

La majoria dels inscrits tenen entre 28 i 32 anys, assistents a la darrera edició del 2012. L'organització confia que generacions novelles i veteranes reclamaran plegades més ús social del català

2 min
Els preparatius de la zona del concert s'enllesteixen aquest dijous.

PalmaQuan falten dos dies perquè sa Pobla aculli l'Acampallengua, l'organització de l'esdeveniment avança que la majoria dels inscrits tenen entre 28 i 32 anys. Aquesta és la franja d'edat que es correspon amb les persones que en la darrera edició de l'esdeveniment (Manacor, 2012) just feia el darrer curs a l'institut o que ja era la universitat. "Les inscripcions per quedar a dormir a la zona d'acampada ja són gairebé plenes. Allà on encara queden unes quantes localitats és al concert, que preveim que s'acabarà d'omplir aquest divendres i també el mateix dissabte", explica el president de Joves de Mallorca per la Llengua, Pau Emili Muñoz, en relació amb l'esdeveniment musical que té Antònia Font com a cap de cartell.

Després de més de deu anys sense organitzar-se, es dona la circumstància que molts dels assidus de l'Acampallengua ja fa estona que abandonaren l'institut. De fet, aquells al·lots que assistiren a la primera edició de l'Acampallengua del 1997 a Inca ara ja són adults granats de més de 40 anys. "Aquelles generacions pioneres de les primeres edicions de l'Acampallengua, a finals dels anys noranta, no són les que previsiblement vindran a dormir a la zona d'acampada que hem instal·lat a sa Pobla. Aquests veterans, però, sí que compareixaran al concert, cosa que fa temps que tenen apuntada a la seva agenda", argumenta Muñoz.

Segons el representant de l'entitat organitzadora, "allò important és que un gran nombre de persones de totes les edats s'aplegarà per reclamar un major ús social del català arreu de les Illes Balears". És per aquest motiu que Joves de Mallorca per la Llengua ha organitzat un programació més enllà dels concerts, que inclou xerrades i tallers, i que té per objectiu aglutinar persones de totes les edats.

Per facilitar la mobilitat cap a sa Pobla des d'altres punts de l'illa, Serveis Ferroviaris de Mallorca ha habilitat serveis especials des de Palma durant cada mitja hora a partir de les 16.10 h. A partir de la una matinada i fins a les 6 h, també hi haurà trens especials de sa Pobla cap a Palma, que enllaçaran amb la línia de Manacor a l'estació d'Inca.

stats