Societat 09/02/2021

Un abusador en sèrie hauria comès una trentena de delictes sexuals a Mallorca

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 23 anys per seguir, assetjar i agredir dones sobretot en estacions de tren

ARA BALEARS
2 min
Un cotxe de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil ha detingut a Inca un home de 23 anys que hauria comès devers trenta delictes d'abusos, assetjament i agressions sexuals, exhibicionisme, coaccions i violació de domicili, segons un comunicat. El cos policial ha detectat l'existència d'un abusador en sèrie, que actuava a diferents poblacions de Mallorca i perseguia sobretot dones que triava en estacions de tren. Quan veia que una possible víctima sortia tota sola de l'estació, la seguia fins que arribava a una zona solitària, on l'atacava, abusant-ne o agredint-la. A vegades també s'amagava en algun lloc i assaltava les víctimes per sorpresa. Fins i tot va entrar dins del cotxe de més d'una. La Guàrdia Civil sosté que en un sol vespre havia arribat a cometre fins a set delictes.

El cas es va destapar quan el mes de desembre la Guàrdia Civil va arrestar l'home per primera vegada a l'estació de tren de Binissalem per haver abordat i abusat d'una al·lota. Els guàrdies, però, varen sospitar que podria estar implicat en més casos. I així va ser: la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Inca el va vincular amb l'assetjament telefònic de diferents dones i amb altres denúncies d'abusos en les quals no s'havia identificat l'autor.

Rastrejant les xarxes socials, els guàrdies civils també varen descobrir que hi havia més dones que havien patit abusos i assetjaments semblants, que corresponien al mateix modus operandi, i que no ho havien denunciat. Hi varen contactar i en varen aconseguir la declaració. Algunes de les víctimes també havien llançat una alerta a les xarxes socials per avisar que hi havia un home assetjant dones a Inca. Finalment, els policies varen vincular el detingut amb fins a una trentena de delictes diferents, i l'han tornat a arrestar. El jove passarà a disposició judicial durant els propers dies.

stats