Societat 12/04/2022

Absolen l'excúpula de Sa Nostra acusada d'apropiació indeguda i administració deslleial

La decisió arriba poc menys d'un mes després que la Sala d'Apel·lació de l'Audiència Nacional anul·làs la sentència anterior

ARA Balears
2 min
L'exdirector general de Sa Nostra, Pere Batle, en una imatge d'arxiu.

PalmaL'Audiència Nacional ha absolt (per segona vegada) els exdirectors generals de Sa Nostra Pere Batle i Pau Dols, el subdirector Rafael Oliver i l'empresari Javier Collado en el judici en el qual estaven acusats dels delictes d'apropiació indeguda i administració deslleial per una sèrie d'operacions amb la immobiliària Martín Gual a Palma.

Aquesta decisió arriba poc menys d'un mes després que la Sala d'Apel·lació de l'Audiència Nacional anul·làs la sentència per la qual ja es va absoldre els acusats en un primer moment i ordenàs el dictat d'una nova sentència reavaluant tota la prova practicada i especialment les pericials. En aquesta nova sentència, els magistrats remarquen que l'acusació formulada per presumptes delictes d'apropiació indeguda i administració deslleial "resulta absolutament improsperable a criteri unànime del tribunal".

A més, els magistrats també han defensat que no s'ha acreditat amb la necessària certesa, "ni tan sols indiciàriament", la comissió dels delictes per part dels acusats. Al seu judici, "l'acusació formulada contra els acusats resulta absolutament improsperable".

Segons ha detallat Europa Press, la Sala ha considerat que les peticions de condemna "hauran de ser desestimades" i que el pronunciament a dictar "haurà de ser absolutori, en aplicació del principi de presumpció d'innocència que regeix en tots els procediments penals, i que a criteri del tribunal no ha resultat desvirtuat en el present cas".

Així, l'Audiència Nacional no ha apreciat cap element que porti a concloure en l'actuació de la excúpula de Sa Nostra un "ànim de distracció dinerària en perjudici de La Caixa". "No consta que es distraguessin per aquests quantitats en benefici propi i amb intenció de causar un perjudici a Sa Nostra", ha subratllat el tribunal.

stats