L'advocat de Valtonyc confia que el Tribunal Constitucional en suspengui l'entrada a la presó

Olarieta recorda que fa deu dies presentaren un recurs d'empara i se'n va fer trasllat a l'Audiència Nacional

L'advocat del raper de sa Pobla Valtonyc confia que el Tribunal Constitucional resolgui que no ha d'entrar a la presó després que se li demanàs un recurs d'empara ara fa uns deu dies. 

El mateix recurs es va enviar a l'Audiència Nacional, a qui han demanat que esperi a conèixer la resolució del Constitucional perquè es podrien donar "dues resolucions distintes", explica Juan Manuel Olarieta, com seria, per exemple, que l'Audiència en demanàs l'entrada a la presó i el Constitucional no.

Segons Olarieta, "no hi ha criteris clars" pels quals el Tribunal Constitucional suspengui una entrada a la presó, es fa d'acord amb molts supòsits, com són que estigui en marxa una petició d'indult o bé que la pena sigui inferior a dos anys de presó. "Quan les penes són petites i amb això ens referim a menys de cinc anys de presó, el Constitucional sol acceptar els recursos", explica. Així i tot, havent-hi una petició "amb caràcter urgent", encara se'n desconeix la decisió. 

Mentrestant, l'Audiència Provincial informà que tenen tres dies per demanar una suspensió de condemna que fa dies que està demanada. 

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF