UOB acusa Biel Company de voler tornar a la persecució inquisitorial de Bauzá contra els docents

Company ha manifestat que s'ha d'aturar i corregir els professors que avantposen la seva ideologia a l'ensenyament

El sindicat d'ensenyament Unió Obrera Balear ha acusat el president del PP de les Illes, Biel Company, de voler tornar a la persecució inquisitorial de Bauzá contra els docents. En el comunicat, el sindicat fa referència a les declaracions que va fer Company aquest dilluns al programa "Els dematins d'IB3", en el qual va manifestar que s'ha d'"aturar", "frenar" i "corregir" els docents que segons ell "avantposen la seva ideologia a l'ensenyament", "adoctrinen" i "contaminen".

Segons UOB, "aquestes paraules ens remeten a l'època més fosca i reaccionària del PP de José Ramón Bauzá, el qual també acusava els docents d'adoctrinar i va emprendre una campanya de repressió contra l'escola a base d'expedients, prohibició de símbols, TIL, etc., que va rebre com a resposta la manifestació més gran de la història de les Balears". 

Tot i això, el sindicat exposa que Company vol repetir la "gesta" i "fins i tot anar més enfora", atès que el seu cap de files, Pablo Casado, "combrega amb els feixistes de Vox amb la intenció de suprimir les competències educatives autonòmiques, cosa que implicaria haver d'anar a opositar a Madrid, tornar a dependre d'una delegació del MEC a l'hora de construir escoles i contractar mestres, reimplantar el TIL i eliminar l'escola en català".

UOB fa una crida a la comunitat educativa a tenir "ben presents les paraules de Company a l'hora de dipositar el vot a les urnes el pròxim 26 de maig, si no volem recular als temps més durs, foscos i repressius del franquisme".

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF