UOB convocarà una vaga de professors el 14 de setembre si Educació no augmenta la prevenció contra el covid-19

El sindicat ha tornat a reclamar que es facin proves PCR "com a mínim als treballadors"

El curs 2020-2021 començarà a les Balears el 10 de setembre i el sindicat UOB ha assegurat que convocarà una vaga de professors el 14 de setembre si la Conselleria d'Educació "no rectifica" i "continua sense aportar els espais i els docents necessaris per garantir la distància de seguretat sanitària", segons han informat en un comunicat. 

El sindicat ha assegurat que cridarà els docents a mobilitzar-se els primers dies de setembre per fer arribar la protesta a la Conselleria i no descarta fer més dies de vaga si la situació no millora. UOB també proposarà a la Junta de Personal Docent no Universitari que s'hi sumin les altres forces sindicals. 

A més, UOB ha tornat a reclamar que es facin proves PCR a la comunitat educativa, "com a mínim als treballadors", com ja es fa a altres comunitats com Castella - la Manxa i Andalusia. Afegeixen que és necessari que hi hagi termòmetres d'infraroigs per controlar la temperatura dels alumnes quan entrin a l'escola i que es distribueixin mascaretes transparents "per facilitar la comunicació entre docents i alumnes".  

El sindicat també adverteix que els centres de les Balears seran un focus de propagació del virus si no hi ha distància de seguretat i asseguren que hi ha més probabilitat que a altres territoris a causa de la gran quantitat d'alumnes que hi ha per aula. 

Grups estables i mascareta a partir de quart de Primària: així serà el curs que ve

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF