Salut intervé la residència DomusVi de Costa d'en Blanes per frenar un brot de covid-19

Dilluns s'hi varen detectar 55 usuaris i 14 treballadors contagiats

La Conselleria de Salut ha ordenat intervenir durant 20 dies la residència DomusVi Costa d’en Blanes de Calvià després que aquest dilluns detectàs un brot de coronavirus que afecta 55 usuaris i 14 treballadors. Els tècnics del Servei de Salut han fet constar que les mesures adoptades al centre han estat insuficients per frenar la propagació del virus. 

Després de la detecció de tres professionals que varen donar positiu en un cribratge quinzennal, es varen fer proves d'urgència entre els residents, cosa que constatà que 55 dels 110 que hi ha a la residència estan contagiats. Posteriorment, 11 treballadors més han donat positiu i sumen un total de 14.

El Servei de Salut va traslladar 34 usuaris positius a diferents hospitals i a una residència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). Al centre de Costa d'en Blanes hi queden 21 contagiats i s'han aïllat 55 usuaris perquè són considerats com a contacte estret.

Els usuaris de la residència afectada varen rebre la primera dosi de la vacuna el 30 de desembre, però Salut ha recordat que la immunitat no s'aconsegueix fins una setmana després de rebre la segona dosi, que s'ha de posar 21 dies després de la primera.

Professionals de la Subdirecció d'Atenció a la Cronicitat han avaluat des d'un primer moment la situació de les persones afectades i la garantia d'una assistència adequada. També han vetllat perquè es compleixi el pla de contingència, per posar en marxa circuits d'atenció i per fer una formació in situ als treballadors pel que fa a l'ús d'equips de protecció individual i delimitació de zones netes i brutes.

El Govern ha intervingut 13 residències per a gent gran des de l'inici de la pandèmia. Durant la segona onada, han estat Bell Entorn, Sèniors Inca (dues vegades), DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l'Hospital de Llevant, la residència Reina Sofia (Eivissa), Es Ramal (Menorca), Sant Lluís (Menorca), Sèniors Pollença, DomusVi Alcúdia i DomusVi Costa d'en Blanes. Durant la primera onada varen ser Oasis i DomusVi Palma.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF