Reconeixen les malalties de més de 130 kellys com a professionals

La síndrome del túnel carpià és la malaltia més habitual del col·lectiu

La decisió del Ministeri de Treball d'incloure l'agost de l'any passat les malalties de les cambreres de pis en braços i mans com a malalties professionals ja ha beneficiat 139 treballadores de les Balears, segons les dades facilitades aquest dijous per la Conselleria de Model Econòmic. Aquesta xifra suposa un increment del 39% respecte de l'any passat. 

El diagnòstic d'aquestes malalties, totes d'extremitats superiors, com la síndrome del túnel carpià, molt habitual en aquest col·lectiu, ha passat de les 79 cambreres de pis a qui es va reconèixer alguna malaltia professional durant l'agost del 2017 a les 110 que es van diagnosticar aquest mes d'agost. 

Aquest increment marca una tendència que ha continuat a l'alça durant el mes de setembre i octubre del 2019, quan han estat reconeguts 29 casos de malalties professionals a kellys, de manera que en total els reconeixements ascendeixen a 139 des que va entrar en vigor la mesura del Ministeri.

El conseller Iago Negueruela va valorar l'acord aconseguit pel Govern balear i l'espanyol amb sindicats i empresaris perquè "suposa reconèixer una reclamació històrica de les kellys que ja comença a donar resultats".

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF