La Policia Local de Palma disposarà de 120 policies de barri que es dedicaran únicament als problemes propis d'aquestes zones

Els agents estaran dividits en deu àrees, que agruparan una mitjana de vuit barris cadascuna

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha anunciat aquest dimarts la  recuperació de la figura del policia de barri i incorporarà 120 agents que es dedicaran als problemes propis de deu zones de Palma. Noguera ha presentat l'acció amb l a regidora de Seguretat Ciutadana,  Angélica  Pastor, qui ha explicat que la recuperació del policia de barri té l'objectiu de millorar  el model actual i donar una resposta més eficaç a la ciutadania.

Amb la nova estructura, les zones tindran entre 6 i fins a 17  agents per cobrir les necessitats de tots els barris de la  ciutat. La distribució de les àrees s'ha realitzat seguint els  criteris de proximitat geogràfica, densitat de població o  problemàtiques de zona.

A més, hi haurà un equip de 50 agents  que donarà suport als equips de barri. La unitat que es dirà
Reforç Motoritzat ( RM)  realitzarà els serveis de la base als  barris i permetrà l'exclusivitat dels policies de barri.

Les zones compreses entre Son  Gotleu , Pere  Garau Son Roca i Son  Cotoner  tindran més agents formant els  grups de treball, en comparació a d'altres en què la densitat  de població o la problemàtica sigui menor.

La composició de grups de treball per a les zones ajudarà que  els agents treballin en xarxa i es podrà disposar del servei  de barri cada dia, ja que dependrà solament d'un agent. D'aquesta
manera s'amplia la visibilitat i el contacte de la Policia Local  amb les barriades.

Els equips de treball de policies de barri realitzaran  presentacions per cada barri per explicar el sistema de  treball i escoltar activament els veïns. Aquesta acció servirà  de presa de contacte i per conèixer de primera mà les  necessitats. Els ciutadans que tinguin un problema al  seu barri es podran dirigir a un correu electrònic de cada zona,  encara que si tenen una urgència hauran de fer-ho al 092.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF