L'OCB rebutja la campanya de "linxament" de Ciutadans contra la comunitat educativa

Consideren que les crítiques d'aquest partit contra el llibre escolar de Llengua Catalana de l'editorial Anaya són un atac a la professionalitat dels autors

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha informat aquest dissabte que rebutja la campanya de "linxament" de Ciutadans en la qual "una vegada més torna a posar en el punt de mira la comunitat educativa de les Illes Balears, amb un suposat informe que qüestiona la qualitat del llibre escolar de Llengua catalana i literatura de 1r de Batxillerat, de l'editorial  Anaya ". 

Des de l' OCB  consideren les crítiques a aquest text escolar com a un nou atac contra la professionalitat dels autors del llibre, contra l'editorial que el publica, contra tots els professors i centres que el recomanen, i contra els milers d'estudiants que l'han  tengut  i el tenen com a text de capçalera per a l'assignatura de Llengua catalana i literatura de 1r de Batxillerat.

L' OCB  lamenta que un partit amb representació parlamentària, com és Ciutadans, "es deixi arrossegar per personatges extremistes que intenten dur al món educatiu les seves croades polítiques particulars contra la llengua i cultura pròpia de les Illes Balears, i, per tant, contra l'Estatut d'Autonomia, i que constitueixen un perill per a la convivència".

Per aquest motiu, l'entitat reclama al conseller d'Educació que surti en defensa dels autors del llibre, del professorat de català que el recomana, i dels centres que l'utilitzen. "No es pot tolerar cap agressió més contra la comunitat educativa, ni contra la llengua ni cultura pròpia de les Illes Balears", conclouen.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF