Les Illes Balears produeixen el 20% de les garroves d'Espanya

El 2018 se'n varen recollir fins a 12.000 tones

Balears produeix, actualment, unes 12.000 tones anuals de garrova, una quantitat que suposa el 20% de la producció total d'aquest fruit a Espanya.

Les dades s'han difós a la VII Jornada Tècnica  EiG  2019 per al foment i la millora del cultiu del garrover, que ha clausurat aquest dijous el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i en la qual han participat uns 200 professionals de les Balears, Catalunya i València.  Vidal ha destacat el paper clau que pot jugar el cultiu del garrover en el futur del sector primari de les Balears, després d'haver-se constatat que no l'afecta la 'Xylella fastidiosa'.

Durant la jornada s'han abordat les tècniques més recents de cultiu, la comercialització i les aplicacions potencials del fruit i la llavor en la indústria alimentària o, fins i tot, cosmètica. A més,  s'han degustat tot tipus de productes alimentaris elaborats amb farina torrada de garrova, com magdalenes, xocolates i ensaïmades. 

La jornada conclourà amb una visita a plantacions experimentals de garrovers situades en els municipis de Llucmajor, on es podrà comprovar 'in situ' el comportament agronòmic d'algunes varietats que componen un assaig comparatiu, i de Manacor, on es visitarà una nova plantació experimental de 5.000 garrovers.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF