L'IB-Salut garanteix els recursos per atendre els usuaris del geriàtric del Mercadal

Més d'una vintena de treballadors del centre esperen l'arribada dels tests enviats per l'empresa

El nombre d'infectats per coronavirus a la residència geriàtrica del Mercadal es manté en 12 usuaris, després que els resultats de les proves practicades a dos interns i tres treballadores donassin negatiu. D'altra banda, encara hi ha una vintena de persones que esperen l'enviament d'uns tests que l'empresa que gestiona la residència s'ha compromès a fer arribar, per tal de cobrir la demanda d'aquells empleats que viuen des de fa una setmana amb neguit com a possibles portadors del virus. La previsió de l'empresa apunta a aquest dimecres com a dia clau. 

Immediatament després de transcendir els primers positius, efectius de la Guàrdia Civil van netejar i desinfectar el centre geriàtric del Mercadal, com també ho van fer a Maó, com a mesura de prevenció. A més, també han facilitat l'abastiment de medicaments en aquests dos centres. En qualsevol cas, el Director d'Atenció Primària, Txema Coll, ha garantit els recursos materials per donar servei als afectats de la residència: "Disposen de tot l'equipament necessari per atendre les demandes dels interns".

Coll també ha detallat el procediment que s'està seguint a la residència del Mercadal per comprovar que els treballadors no han estat contagiats. "Les UVAC han fet les proves a empleats que presentaven símptomes compatibles amb la malaltia i que havien estat en contacte amb positius. Recomanen que la resta de personal no es faci la prova si no en mostra símptomes. De tota manera, si ho demanen se'ls farà la prova", ha assenyalat.

El pessimisme cala entre botiguers i restauradors a Menorca

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF