El Govern prepara un dispositiu per evitar les aglomeracions al carrer durant el pont i Nadal

L'Executiu no valorarà fins a mitjan desembre el nombre de persones que es podran reunir per les festes o si allarga el toc de queda

Després de les imatges del passat cap de setmana dels carrers de Madrid plens de gent per veure els llums de Nadal, el Govern ha fet una crida als ciutadans perquè evitin les aglomeracions. Segons ha indicat aquest dilluns la consellera de Presidència i portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, la Direcció General d'Emergències prepara un dispositiu per controlar l'increment de gent als carrers, tant durant el proper pont de desembre com al llarg de les festes de Nadal. Això sí, Costa no ha donat més detalls de com serà aquest dipositiu perquè a hores d'ara el Govern encara hi treballa.

"Feim una crida a la ciutadania per evitar qualsevol classe d'aglomeració, perquè després de mesos ja sabem quins són els punts de risc i com protegir-nos", ha dit Costa després de la reunió de Consell de Govern, a més d'assenyalar que s'estan fent reunions per preparar el dispositiu per a les festes.

La seguretat als carrers no és l'únic front obert de l'Executiu, que encara ha de decidir quin serà el nombre màxim de persones que es podran reunir durant les festes. Segons l'escala que el Govern utilitza per aplicar les restriccions covid i que va aprovar divendres, el màxim a hores d'ara a Mallorca i Eivissa és de sis persones –ambdues estan al nivell 3–. A Menorca –nivell 2–, el màxim és de 10 persones a l'exterior i 6 a l'interior. I a Formentera, que de moment està a nivell 1, es poden reunir fins a 20 persones a l'exterior i 10 a l'interior. Pel que fa al toc de queda, a totes les Illes és el mateix: de mitjanit a les 6.00 del matí.

Mallorca i Eivissa, en el nivell 3 de la nova escala de restriccions pel covid-19 del Govern

"No som partidaris de flexibilitzar mesures que acabam de prendre, si bé caldrà veure com evoluciona la incidència epidemiològica a les nostres Illes", ha dit la portaveu. Costa ha indicat que s'estudiarà la situació abans de Nadal i ha subratllat que els criteris generals que ha marcat l'Estat continuen amb "un màxim de 6". "A mitjan desembre, farem una valoració més definitiva sobre el nombre de persones que es puguin reunir i si es modifica el toc de queda", ha continuat, a més de recordar que "la pandèmia no diferencia dies de festa".

En cas que hi hagi modificacions o es flexibilitzi alguna mesura, Costa ha recordat que es farà "sota criteris tècnics i la valoració dels experts que fan el seguiment de la pandèmia".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF