El Govern està disposat a assumir el cost dels tests covid als ports i aeroports

L'Executiu i els hotelers pretenen iniciar la temporada turística el mes de març

El Govern està disposat a assumir el cost dels tests ràpids als ports i aeroports de les Balears per reactivar el turisme. Així ho ha dit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago  Negueruela , després de reunir-se amb la presidenta de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol; la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ( FEHM ), Maria Frontera, i les principals cadenes hoteleres de l'Arxipèlag per elaborar una estratègia de plans per reactivar el sector turístic. "Si un turista ve i no té la  PRC  feta en origen, el Govern la garantirà, ja que mai no ha posat cap problema de finançament a aquestes mesures", ha afirmat el conseller.

En la mateixa línia, Maria Frontera, ha dit que és "imprescindible" que la Comunitat Autònoma tingui el control dels ports i aeroports de l'arxipèlag per reactivar el turisme "com més aviat millor". Si la situació sanitària ho permet "serà el mes de març", preveu  Negueruela, coincidint amb la Setmana Santa.  En aquest sentit, el president de PIMEM – Associació Petits i Mitjans Hotels de Mallorca, Juan  Manuel Ordinas , ha apuntat que s'ha de convèncer els clients que les Balears són una destinació segura i que fer tests ràpids donarà aquesta imatge de seguretat.

Amb vista a la temporada turística 2020–2021, Frontera ha demanat que els ERTO vagin més enllà del 31 de gener. Així mateix,  Negueruela confia que el govern estatal i els agents socials pactin una pròrroga dels ERTO fins que es reactivi el turisme. Per la seva banda, Frontera ha recordat que aquest any "més de la meitat d'empreses no ha pogut obrir" i que "no saben si ho podran fer" la pròxima temporada turística, perquè en aquests moments "les reserves estan aturades i no hi ha demanda".

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF