El GOB critica "l'escàndol urbanístic" de la Rafa Nadal Academy de Manacor

Els ecologistes lamenten que el Govern hagi autoritzat l'ampliació de la capacitat turística d'aquest centre

El GOB ha criticat aquest divendres l'autorització del Govern per ampliar la capacitat turística del centre Rafa Nadal de Manacor per "imperatiu legal", i l'ha qualificada d'"escàndol urbanístic" i "un favor més a la família Nadal".

"Un favor més a la família Nadal que se suma a l'ampliació del port de Manacor per donar cabuda a les embarcacions de luxe del tennista, i el darrer escàndol urbanístic que es pretén aprovar a Manacor per mitjà del Pla General", ha assenyalat l'organització ecologista en un comunicat de premsa.

El GOB ha indicat que l'ús de la declaració de projecte d'interès autonòmic i la redacció d'una llei 'ad hoc' per donar cobertura a l'actuació de transformació urbanística privada de la família Nadal, les quals s'haurien d'haver tramitat per les vies urbanístiques ordinàries, "resulta clarament abusiu, vulnera l'autonomia municipal i constitueix una desviació de poder".

"Es tracta d'una llei a la carta que permet, fins i tot, incomplir la mateixa llei que va donar cobertura a la construcció del centre, que ja estava feta a mida", ha destacat el GOB.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF