Eivissa passa a nivell 3 d'alerta per la pandèmia de covid-19

El Govern reforça les inspeccions a l'illa per controlar que es compleixen les restriccions

Eivissa ha passat aquest dijous a nivell 3 d'alerta per la pandèmia de covid-19 arran de l'empitjorament de les dades epidemiològiques i assistencials dels darrers dies. L'illa ha arribat avui als 665 casos actius de coronavirus i Salut hi ha detectat 116 nous casos en les darreres 24 h. Davant aquesta situació, l'Executiu ha informat que els inspectors del Govern i del Consell Insular d'Eivissa, a més de les policies locals dels ajuntaments, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, reforçaran les campanyes d'inspecció en el temps que l'illa resti en aquesta fase per controlar que es compleixen les restriccions.

En aquest sentit, el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, ha explicat que la unitat política en la lluita contra el virus que es veu a Eivissa "és exemplar". És per això, diu Marí, que "hem de fer una passa més i que la gent al carrer percebi que la minoria que no compleix les normes sanitàries establertes serà sancionada, ja que la seva irresponsabilitat ens castiga a tots". 

"Les trobades familiars i socials han de desaparèixer del cap", adverteix Salut

Per part seva, la consellera d' Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha demanat la col·laboració de totes les administracions, patronals i sindicats, perquè facilitin la informació necessària per garantir el compliment de la normativa. El Govern ha recordat que, tot i que la major part de ciutadania i d'empreses les compleixen, "encara n'hi ha que ignoren les normes bàsiques de distanciament social, d'aforaments i d'horaris".

Castro ha assenyalat que els operatius conjunts d'inspecció s'han reforçat amb motiu de les festes nadalenques per tal de vigilar l'activitat en comerços, centres comercials, establiments de restauració i bars amb l'objectiu de garantir el compliment de la normativa.

Sancions de fins a 600.000 euros

D'ençà de l'activació d'aquests operatius conjunts, s'han fet 1.138 inspeccions a les Illes Balears, 263 a Eivissa i 58 a Formentera i s'han aixecat 836 actes per incompliments de la normativa, 139 a Eivissa i 25 a Formentera.  D’altra banda, s'han registrat 6.564 denúncies (incloses les aixecades per altres administracions que han estat remeses a la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització), 5.808 de les quals corresponen a particulars i 756 a establiments.

En aquest sentit, Castro ha recordat que les sancions poden arribar als 600.000 euros i al tancament de l’establiment quan els incompliments siguin molt greus. Fins avui, s'han tancat cinc establiments a les Illes per incompliments molt greus. Tres a Mallorca, un a Eivissa i un altre a Formentera.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF