Detectat un cas de covid-19 a la UIB

Hi ha 13 persones en aïllament, tres de les quals han donat negatiu a les proves i la resta està a l'espera dels resultats

Una persona que fa feina als serveis administratius a l'edifici Guillem Cifre de la UIB va donar positiu a les proves de coronavirus ahir, dimecres 15 de juliol. El dia d'abans ja es varen posar en aïllament 13 persones amb les quals havia tingut un contacte estret. La persona infectada no ha tingut cap contacte ni amb l'alumnat ni amb el personal docent.

La persona que treballa a la Universitat i que ha estat contagiada de coronavirus va fer un viatge recentment a Barcelona per visitar un familiar. "Sembla que allà va tenir contacte amb una persona positiva", segons ha assegurat el director general de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, qui també ha assenyalat, en funció de les darreres informacions, que "és un cas i no un brot".

Dimarts 14 de juliol, quan la persona que ha donat positiu en covid-19 va presentar uns símptomes compatibles amb la malaltia, es va iniciar el protocol, segons ha explicat Toni Aguiló, vicerector de campus saludable. Aguiló ha explicat que hi ha 16 persones en vigilància des d'aquell mateix dia, tres de les quals no eren contactes estrets i tornaran a la feina immediatament. La resta quedaran, com a mínim, fins dia 27 de juliol, i avui es faran les deu proves restants. "El protocol ha funcionat molt bé", ha remarcat.

Fuster, en relació amb el brot detectat a una pizzeria de Cala Rajada, ha assenyalat que es tracta d'un brot de tipus familiar, i que els dos contactes més estrets a la feina amb la persona que ha donat positiu, dos cuiners, han donat negatiu a les proves. També ha comentat que en un hotel de la mateixa localitat es varen detectar també casos de covid-19, però que es tractava de persones vingudes de la Península i que ja està controlat. El director general de l'IB-salut manté que actualment hi ha 12 brots actius a les Illes, i dels quatre darrers en va informar la Conselleria aquest dimecres.

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF