Comença la reforma de les vuit habitacions d'Oncologia Pediàtrica a Son Espases

Les obres posaran fi al problema de manca de llum de les antigues cambres

L'Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres de reforma de les vuit habitacions individuals de l'àrea d'Oncologia Pediàtrica per augmentar-ne la lluminositat i millorar el confort dels infants. La manca de llum era un dels greus problemes d'aquestes cambres i havia estat motiu de nombroses queixes per part de les famílies dels pacients, que havien demanat la millora d'aquest espai.

Les obres duraran tres mesos i suposaran una inversió de gairebé 400.000 euros. Ho ha explicat aquest dijous la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha presentat el projecte juntament amb el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, i l'arquitecta de la reforma, Elisa Valero. "La remodelació té l'objectiu de garantir un espai més confortable i humanitari que doni resposta a les necessitats de les famílies i els infants", ha declarat Gómez.

Concretament, la reforma per posar fi al problema de manca de llum i augmentar el confort dels pacients preveu el canvi dels vidres tintats per uns de transparents i la instal·lació d'un nou trespol que permetrà que hi hagi més claror. A més, també s'ampliaran les habitacions cap a la terrassa i s'hi instal·laran separadors laterals a fi d'obtenir més intimitat.

La consellera ha manifestat que, mentre durin les obres, els pacients d'Oncologia Pediàtrica restaran en altres habitacions del mateix mòdul d'hospitalització.

Per la seva banda, l'arquitecta que ha duit a terme la reforma, Elisa Valero, ha assegurat que "era necessari" un canvi per millorar la lluminositat d'aquestes habitacions i que la remodelació no era una qüestió de tenir "més llum a les cambres, sinó que aquesta fos més adequada" per a la recuperació i l'estada dels infants.

Entre 25 i 30 casos nous

A la Unitat d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases s'atenen cada any entre 25 i 30 casos nous. Tot i que el nombre d'ingressos és variable, la mitjana diària és d'entre 6 i 8 infants ingressats. Els diagnòstics principals són les leucèmies agudes, el tumor pediàtric més freqüent, i els tumors cerebrals.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF