Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La Caixa lidera amb Telefónica, Vodafone, Orange i Visa el llançament del pagament per mòbil

L'entitat preveu més de 100.000 usuaris en un any. El sistema s'estrenarà de forma massiva el febrer del 2014, coincidint amb la fira del Mobile World Congress 

La Caixa ha format una aliança amb els tres principals operadors de telefonia espanyols (Telefónica, Vodafone i Orange), que concentren el 80% del mercat, i Visa per liderar el major llançament comercial europeu de pagament a través del mòbil. El director general de e-La Caixa, Benjamí Puigdevall, ha explicat aquest dilluns que les previsions apunten els 100.000 pagaments en un any.

El projecte de l'entitat financera va començar fa tres anys a Sitges amb una prova pilot i que s'ha ampliat als tres operadors de telefonia. La Caixa iniciarà el servei el pròxim mes de gener, amb un llançament entre clients seleccionats de les tres operadores que utilitzin amb freqüència els pagaments amb targeta 'contactless'. Està previst que el febrer de 2014, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona, el sistema entri en funcionament de manera massiva.

El nou servei de pagament amb mòbil NFC permetrà als clients de la Caixa utilitzar el seu mòbil com a mitjà de pagament per a compres en comerços, sense necessitat d'afegir accessoris aliens a les característiques del terminal. La transmissió de les dades del mòbil als terminals punt de venda (TPV) de les tendes es fa mitjançant la tecnologia NFC del propi telèfon.

Gràcies a l'acord de La Caixa amb les operadores, les dades de les targetes bancàries estan allotjades de manera encriptada i totalment segura en la SIM NFC. D'aquesta manera, el client pot reunir en el seu mòbil totes les seves targetes de l'entitat financera que presideix Isidre Fainé, independentment de la modalitat que aquestes tinguin (dèbit, crèdit, prepagament...) i sense costos addicionals.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF