Els alumnes només repetiran curs en casos excepcionals

El calendari lectiu es mantindrà i només es modificarà per a 2n de Batxillerat

La Conselleria d'Educació ha donat suport a les mesures per al final del curs 2019-2020 que el Ministeri d'Educació ha presentat a la conferència sectorial d'aquest dimecres, segons ha informat mitjançant un comunicat. La ministra Isabel Celaá i els consellers de les comunitats autònomes han acordat que la promoció de curs sigui la norma general a totes les etapes educatives, i que la repetició sigui una decisió molt excepcional, la qual haurà de ser sòlidament argumentada i haurà d'anar acompanyada d'un pla precís de recuperació.

"Des de les Balears es dona suport a aquesta mesura. Considerar la repetició com a excepcional i justificada ja forma part del funcionament del sistema educatiu de les Illes i, en el moment excepcional que es viu a causa del coronavirus, es considera imprescindible que sigui més excepcional encara", ha indicat la Conselleria.

Altres mesures que s'han tractat a la reunió han estat el manteniment del calendari lectiu, només modificat per a l'alumnat de 2n de Batxillerat, l'especial atenció a l'alumnat amb dificultats per fer classe a distància i l'adaptació de les pràctiques. De fet, les comunitats autònomes podran aprovar que es facin activitats de reforç durant les vacances d'estiu, combinades amb activitats lúdiques, segons han informat fonts d'Educació i ha informat l'agència Efe.

Segons ha explicat el sindicat CSIF, Educació i els consellers no han assolit acords sobre el retorn a les classes presencials o sobre els continguts que no s'han pogut avançar durant aquest període, i s'ha decidit que aquests assumptes s'aniran analitzant segons evolucioni la pandèmia.

El curs acabarà el juny però durant l'estiu hi haurà activitats de reforç a les escoles

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF