La intensa pluja provoca 87 incidents a Mallorca i Menorca

Al Portitxol l'aigua de la mar ha arribat a les cases i establiments de la zona

La pluja continua sent la protagonista aquest dimecres. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha declarat alerta groga per temporal a tot l'arxipèlag. Els serveis d'emergència 112 informen que ja s'han registrat fins a 87 incidents a les Illes Balears relacionats amb el temporal.

 

En concret, s'han registrat 78 incidents a Mallorca i 9 a Menorca. La majoria són caigudes de branques i arbres a la via pública (46), despreniment d'elements urbans (17) i aigua acumulada a la calçada. Al Portitxol l'aigua ha arribat a les cases i establiments de la zona. 

Segons les previsions de l'Aemet, el cel continuarà ennigulat al llarg del dia, amb pluja i xàfecs que poden arribar a ser localment forts i anar acompanyats de tempesta.

El temporal a Biniancolla, Sant Lluís, Menorca. / DAVID ARQUIMBAU

S'espera l'arribada d'una borrasca que impulsarà la circulació de vents de sud i sud-oest, amb intervals forts i ratxes de fins a 70 o 80 km/h. La situació inestable es mantindrà també aquest dijous, divendres i el cap de setmana, ja que es preveu pluja i tempesta, sobretot a Mallorca i Menorca.

Tot i el mal temps, les temperatures es mantindran amb pocs canvis. A Mallorca, la mínima serà de 6 graus a Lluc i la màxima serà de 18 graus a Palma, Felanitx i sa Pobla. A Menorca, les temperatures oscil·laran entre els 13 i els 19 graus i a les Pitiüses entre els 12 i els 19.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF